Stormschade aan het dak?

Stormschade dak? Neem contact op met Lerox Dakwerken en uw verzekeringsmaatschappij. Lerox Dakwerken zorgt voor eventuele noodvoorzieningen om verdere schade te voorkomen. Indien mogelijk herstellen wij natuurlijk de door de storm ontstane schade direct.

Let op! Ga niet zelf het dak op en ruim eventuele schade niet op. Onze expert en/of de expert van u verzekeringsmaatschappij willen de schade goed op kunnen nemen. De procedure gaat altijd in samenwerking met uw verzekeringsmaatschappij.

 

 

Wat doen wij bij stormschade aan het dak?

Stormschade dak: Bij hevige storm en windhozen waait er regelmatig een deel of soms een heel dak van het pand af. In sommige gevallen is het pure overmacht, maar in veel gevallen liggen er oorzaken aan ten grondslag die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.
Bij het aanbrengen van dakbedekking systemen moet er ten alle tijden rekening worden gehouden met de wind. Lerox Dakwerken doet dat middels een windbelasting berekening. Op basis van de voorschriften en berekeningen van de fabrikant van de toe te passen bedekking. Hierbij voldoen onze daken altijd aan de eisen, of het nu gaat om hellende daken (bv dakpannen) of platte daken (bv bitumen). Bij deze keus houden we altijd rekening met materiaalkeuze en bevestiging keuze.

Er zijn een hele hoop daken in Nederland die niet voelden aan de normen van deze tijd. Denk hierbij aan losliggende nokvorsten waar het cement volledig los is gelaten van de dakpannen en nokvorsten zelf, of balast dakbedekking systemen, deze worden belast met kiezels maar door sommige dakdekkers worden deze kiezels verwijderd waarna er een nieuwe laag dakbedekking over de losliggende dakbedekking word gebrand.

Een andere belangrijke oorzaak van stormschade ligt bij de huiseigenaren of pandeigenaren zelf. Wanneer daken niet worden onderhouden kan door veroudering en werking dakafwerkingen of daksystemen gaan loslaten. Dit zijn de plaatsen waar de stom of windhoos zich aan vast grijpt. In sommige gevallen kan door de kracht van moeder natuur een geheel dak losgerukt worden. Door preventief onderhoud/inspectie door een vakman worden gebreken vroegtijdig gesignaleerd en gerepareerd.

Wanneer u twijfels heeft over de stormvastheid van uw dak, dan komen wij graag bij u langs om het dak te inspecteren. Afhankelijk van het daksysteem hebben wij meerdere oplossingen om de daken weer stormvast te krijgen.
Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een offerte.