Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie behoren tot 1 van onze specialiteiten. Versleten voegen of totaal geen voegen meer in uw schoorsteen? Geen probleem want u schoorsteen kan 9 van de 10 keer nog prima hersteld middels een schoorsteen renovatie.

Een schoorsteen renovatie bestaat uit een combinatie van verschillende werkzaamheden: voegen, vervangen van de loodslabbe, herstellen van het bovenplateau en het impregneren van de schoorsteen. Na deze werkzaamheden is de schoorsteen weer zo goed als nieuw.

Wij hakken of frezen de restanten van de voegen eruit. Is de schoorsteen in zeer slechte staat kiezen wij ervoor om te frezen met diamant, zo wordt er zo weinig mogelijk druk uitgeoefend op het metselwerk en zijn wij er zeker van dat er geen verdere schades ontstaan. losliggende stenen worden eventueel vast gemetseld.

Het bovenplateau van de schoorsteen moet ook mooi rond aflopen zodat er geen water op de bovenkant van de schoorsteen blijft staan, omdat dit vroeger ook met cement gedaan werd is de kans groot dat als de voegen versleten zijn ook het bovenplateau is versleten. Wij werken met een kuststof mortel die tegen alle weersinvloeden bestendig is en dus een perfecte afwerking voor het bovenplateau is.

Nadat uw schoorsteen voegen weer gevuld zijn en het bovenplateau hersteld is word de schoorsteen geimpregneerd, dit zorgt ervoor dat er geen vocht meer in de bakstenen en het voegwerk kan trekken waardoor schade door vorst verleden tijd is.

 

 

Schoorsteen reparatie

Schoorsteen renovatie of reparatie? Twijfelt u over de staat van uw schoorsteen, neem dan contact met Lerox Dakwerken op. Een van onze specialisten komt vrijblijvend bij u langs om de staat van uw schoorsteen vast te stellen en u te adviseren over eventueel onderhoud en/of reparaties.

Werkzaamheden schoorsteen reparatie

  • Opnieuw voegen van schoorstenen
  • Herstellen/vernieuwen van loodaansluitingen
  • Herstellen/vernieuwen van bovenplateau’s
  • Plaatselijk voegherstel
  • Leveren/plaatsen van schoorsteenkappen
  • Impregneren van schoorstenen
  • Afbreken/verwijderen van schoorstenen
  • Opnieuw opmetselen