Schoorsteen rookkanaal

Een Rookkanaal zijn in de meeste gevallen opgebouwd uit steen. Rookgassen kunnen het kanaal bij slecht onderhoud flink aantasten met schoorsteenbrand tot gevolg. Om deze oude en vaak aangetaste kanalen te renoveren word er gebruik gemaakt van een flexibel rookkanaal, het flexibel kanaal word door het oude kanaal heen getrokken. Een flexibel rookkanaal is bestand tegen extreem hoge temperaturen en is altijd honderd procent gas en waterdicht.
Er zijn 2 soorten flexibele rookkanalen, de enkelwandige versie en een dubbelwandige versie.
Tussen het oude kanaal en het enkelwandig flexibele kanaal word opvul of isolatie material aangebracht. Bij een dubbelwandig flexibel rookkanaal is dit niet nodig. Met een nieuw flexibel rookkanaal bent u er altijd zeker van dat u veilig en verantwoord stookt zonder risico’s!

 

 

Dubbelwandig rookkanaal

Heeft u geen rookkanaal en wilt u toch lekker kunnen genieten bij een gezellig haardvuur? Dan kunnen wij een dubbelwandig rookkanaal aanleggen in uw huis.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat u kan helpen bij het aanleggen van een rookkanaal? Neem dan direct contact met Lerox Dakwerken op!