Nokvorsten reparatie

Nokvorsten vastzetten en of vernieuwen behoren inmiddels tot een van onze specialiteiten, omdat losliggende en versleten nokvorst afwerkingen vaak tot lijden lekkages krijgen wij bijna dagelijks met dit probleem te maken. Ook wanneer er nog geen lekkage aan de binnenkant van u huis te zien is kunnen slecht afgewerkte nokvorsten voor grote problemen zorgen. Regen word vaak in de openingen van het versleten cement of een versleten ondervorst geblazen door de wind, het water lekt dan onder de dakpannen over het houten dakbeschot naar beneden de dakgoot in met als gevolg dat u houten dakbeschot, panlatten en tengels verzadigt raken met water. Dit probleem tast uw dakcontructie daarom ook flink aan. Wanneer het water zich ergens ophoopt onder u dak en u dakbeschot dusdanig verzadigt is met water komt het uiteindelijk aan de binnenzijde van uw huis uit. Voorkom dit probleem dus ten alle tijden!

Ook kunnen openliggende en losliggende nokvorsten voor grote problemen zorgen tijdens hevige wind en storm, dit zijn namelijk punten waar de wind zich gemakkelijk vastgrijpt. Uw nokvorsten kunnen door de wind of storm van uw dak geblazen worden. Uw nokvorsten fungeren ook als het ”slot” van uw dak. Blaast de wind u nokvorsten van het dak dan is de kans groot dat ook de onderliggende dakpannen meekomen met alle gevolgen van dien.

Nokvorsten Systemen

Nokvorsten kunnen of verschillende manieren zijn bevestigd op uw dak, Bij de wat oudere panden en huizen zijn deze vaak in het specie/cement gezet, Bij de wat nieuwere panden en huizen zijn deze vaak gemonteerd met nokbeugels en word er gewerkt met een ondervorst om het water te weren en regeninslag te voorkomen. Lerox Dakwerken werkt dan ook met verschillende technieken en opties om de nokvorsten weer hun werk te laten doen waarvoor deze zijn bedoelt.

Techniek 1:

Nokvorsten vastzetten (Reparatie): opnieuw vastleggen van bestaande nokvorsten
Bij de oudere panden en huizen waarvan de nokvorsten/nokpannen nog in de specie/cement zijn gezet word er bij reparatie gewerkt met kunststof dakmortel. Eerst zullen wij al het poreus geworden cement/specie verwijderen. vervolgens worden de nokvorsten schoongeborsteld en mos/alg vrij gemaakt. Daarna worden u nokvorsten vastgezet met het kunststof dakmortel zodat ze weer waterdicht zijn en stormvast liggen.

Techniek 2:

Nokvorsten Vernieuwen (Renovatie): vernieuwen van nokvorsten
Indien u nokvorsten in zeer slechte staat verkeren of u een aantal kapotte of gescheurde nokvorsten heeft word er bij renovatie gewerkt met een ondervorst en nokbeugels. Als eerst zullen wij u oude nokvortsen verwijderen, Indien deze in de specie/cement liggen verwijderen wij ook de bovenste rij dakpannen die vervolgens worden uitgewisseld voor nieuwe. Daarna word een een kunststof ondervorst gemonteerd die de regen en weerinslag weert. Tot slot worden de nieuwe nokvorsten gemonteerd.
Indien uw dak al voorzien is van Techniek 2 maar de ondervorst is versleten, of u nokpannen door de werking ongelijk zijn gaan liggen waardoor regen en andere weerinslag toch onder u dak kan komen, Kunnen wij u nokvorsten vaak hergebruiken, uw nokvorsten zullen dan verwijderd worden van het dak, schoongeborsteld en geïmpregneerd worden. Wij wisselen dan de oude ondervorst uit voor een nieuwe waarna de oude nokvorsten weer terug gemonteerd worden.